Lisanne Duursma
Katvriendelijk en vachtbesparende kattentrimster, kattengedragsadviseur, 
kattenoppas en dierenarts assistente. 

 


Passie voor dieren is er bij mij altijd al geweest. De medische kant heeft ook altijd mijn interesse gehad. Zieke en gewonde dieren zoals vogels en egels gingen altijd mee naar huis, om vervolgens mijn ouders lief aan te kijken, met de vraag of we ze naar een opvang konden brengen. Eigenlijk wist ik het al van jongs af aan, ik wil dierenarts worden! Maar die weg is anders gelopen dan gepland.. 

Helaas kwam ik er tijdens het eerste jaar van de opleiding dierenarts assistent achter dat dit niet was wat op dat moment bij mij paste. Ik heb toen besloten om de opleiding niet door te zetten en als dierverzorger af te studeren. Dit is achteraf een hele goede keuze geweest want in de jaren erna ben ik werkzaam geweest als dierverzorger bij Ecomare op Texel en bij AquaZoo in Friesland.

Inmiddels zijn we heel wat jaren en ervaring verder. Het medische gedeelte in de dierzorg is iets wat mij blijft trekken. Toen ik opnieuw een kans voorbij zag komen om als dierenarts assistente aan de slag te kunnen gaan heb ik dan ook niet getwijfeld. Ik werk nu 3 dagen per week bij dierenkliniek DierenTop in Bergen. Hier hoop ik mezelf verder te kunnen ontwikkelen en nieuwe kennis op te doen, wat goed van pas komt bij Lisanne's Kattensalon. 


Dan de kat, mijn favoriete dier. Mijn eigen katjes zijn de aanleiding geweest tot het volgen van de opleiding tot kattengedragsadviseur. Net als wij mensen, is ook elke kat uniek en heeft zijn eigen behoeften. Door de kattentaal te begrijpen en in te spelen op die behoeften in hun leefomgeving en de omgang met ze, kan je positieve verandering zien in hun gedrag. Dit heeft ook een positieve werking op de band tussen jou en je kat. Ik heb veel geleerd tijdens de opleiding en breng mijn kennis nu graag over om andere katjes/eigenaren te helpen.

Ik weet nu dat katten enorm territoriale dieren zijn en je ze het beste in hun eigen vertrouwde omgeving kan laten om stress te reduceren. Daarom bied ik mijn oppasservice aan zodat de katten fijn thuis kunnen blijven tijdens de afwezigheid van de eigenaar en ze de verzorging krijgen die ze nodig hebben.

Tijdens de opleiding tot kattentrimster heb ik het theoretische gedeelte afgerond, daarnaast heb ik een aantal dagen met een trimster meegelopen om praktijk ervaring op te doen. Ik ben erachter gekomen dat katvriendelijk en vachtbesparend trimmen bij mijn manier van werken past. Deze werkwijze pas ik toe bij de katten die op mijn trimtafel komen om ze zo stressvrij mogelijk te behandelen en weer met een gezonde vacht naar huis te laten gaan. 

Ben je (nog) niet bekend met deze manier van trimmen maar ben je wel nieuwsgierig? Kom eens langs voor een trimbehandeling of stuur gerust een mailtje om er wat meer over te weten te komen. Ook voor vragen omtrent het gedrag van je kat of als je op zoek bent naar een betrouwbare oppas kan je contact met me opnemen. 

Wie weet tot ziens!