Je kat laten chippen

Komt jouw kat buiten? Dan is het zeker aan te raden om je kat te laten chippen! Zo is de kans groter dat jullie weer herenigd kunnen worden bij vermissing. Ook als je kat aangereden is kan er snel gehandeld worden doordat bekend is dat jij de eigenaar bent. 

Katten die binnen leven kunnen ontsnappen, dan is het fijn als ze een chip hebben waar jouw gegevens in staan zodat er contact met je opgenomen kan worden als ze gevonden zijn. 

En wist je dat er een chipplicht aan zit te komen? Het is nog niet bekend wanneer deze in zal gaan maar dat hij er komt is zeker. Hopelijk kunnen we er op deze manier voor zorgen dat katten sneller weer bij hun baasjes terecht komen en de asiels minder vol raken. 

Daarnaast kan een chip handig zijn bij het gebruik van een kattenluik of voederbak die werkt op basis van een chip. 

Omdat er jaarlijks veel katten vermist raken en er nog heel veel katten rondlopen zonder chip vind ik het belangrijk daar een bijdrage aan te kunnen leveren. Daarom heb ik besloten om een chip cursus te volgen zodat ik het chippen kan aanbieden in de trimsalon.

De chip wordt ingebracht via een dunne naald. Dit is een snelle handeling die de kat nauwelijks voelt. Van tevoren wordt er gecontroleerd of er niet al een chip aanwezig is. Uiteraard gaat dit met een diervriendelijke benadering en staat het welzijn van de kat voorop.

Na afloop zorg ik ervoor dat de registratie op de juiste manier wordt gedaan bij Petbase, hier krijg je een bevestiging van. De unieke code die bij de chip hoort krijg je tijdens de afspraak mee.